Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 18. jún 2024Meniny má Meniny má Vratislav
< sekcia Regióny

Sobášiť v Žiari nad Hronom chcú už aj v miestnom kaštieli

Sobáš na Miestnom úrade Košice – Západ 24. apríla 2020 za prísnych hygienických opatrení. Prítomní musia mať rúška a maximálny počet hostí v sále môže byť 10. Na snímke vľavo mladomanželia Kavarnikovci. Foto: TASR - František Iván

Keďže mesto postupne rekonštruuje miestny kaštieľ, civilné sobáše chce po novom vykonávať aj v Biskupskej sále kaštieľa.

Žiar nad Hronom 8. júna (TASR) - V Žiari nad Hronom má pribudnúť ďalšie úradné miesto, kde si budú môcť snúbenci povedať svoje "áno". Na tohtotýždňovom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) budú žiarski poslanci schvaľovať novú sobášnu miestnosť, a to v miestnom kaštieli.

Aktuálne sa v Žiari nad Hronom vykonávajú civilné sobášne obrady buď v obradnej sieni mestského kultúrneho centra, v Parku Štefana Moysesa, či v jednej zo žiarskych reštaurácií.

Keďže mesto postupne rekonštruuje miestny kaštieľ, civilné sobáše chce po novom vykonávať aj v Biskupskej sále kaštieľa. Poslanci tiež budú schvaľovať cenník platný pre záujemcov, ktorí sa rozhodnú pre obrady na tomto mieste.