Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V centre Žiaru nad Hronom chcú dobudovať ďalšie parkovacie miesta

Ilustračná snímka Foto: TASR - Jana Vodáková

Mesto aktuálne pripravuje štúdiu, podľa ktorej by sa tržnica premiestnila do centra. Tá súčasná je totiž zastaraná a jej kapacita je nevyužitá.

Žiar nad Hronom 8. decembra (TASR) - V súvislosti s plánmi vybudovať tržnicu na Námestí Matice slovenskej chce žiarska samospráva v centre mesta dobudovať aj ďalšie parkovacie miesta. Mesto aktuálne pripravuje štúdiu, podľa ktorej by sa tržnica premiestnila do centra. Tá súčasná je totiž zastaraná a jej kapacita je nevyužitá. Okrem toho je zriadená na prenajatom pozemku, novú chce mesto postaviť na vlastnom.

"Keď chodíte po svete, tak tržnice a malé trhové miesta fungujú na námestiach, ľudia si tam môžu nakúpiť zeleninu a ovocie," podotkol primátor Peter Antal s tým, že farmárske trhy by mohli fungovať napríklad počas sobôt aj v Žiari.

Zámeru postaviť tržnicu na námestí prispôsobilo podľa jeho slov mesto aj projekt dobudovania parkovacích plôch. Práve tieto totiž ľuďom pri starej tržnici chýbali. Malo by ísť celkom o 50 parkovacích miest, ktoré vybudujú na viacerých miestach v tesnej blízkosti námestia. "Zrealizovať ich chceme v budúcom roku," dodal Antal s tým, že časť z nich vznikne bez ohľadu na to, či bude tržnica na námestí vybudovaná, alebo nie.