Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Kúpalisko v Žiari nad Hronom hlási najlepšiu sezónu za posledné roky

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Podľa vedúceho kúpaliska Igora Korbelu sa prišlo počas tohto leta osviežiť takmer 28.000 návštevníkov.

Žiar nad Hronom 31. augusta (TASR) - Tohtoročnú letnú sezónu si na plážovom kúpalisku v Žiari nad Hronom pochvaľujú. Podľa vedúceho kúpaliska Igora Korbelu sa prišlo počas tohto leta osviežiť takmer 28.000 návštevníkov.

"Tento rok boli tržby aj návštevnosť najlepšie za posledných päť rokov," skonštatoval Korbela s tým, že počas minuloročnej sezóny mali na kúpalisku približne 22.500 návštevníkov.

Kúpalisko tento rok otvorili v polovici júna, tento mesiac však bol podľa Korbelu najslabší. Pre nepriaznivé počasie bolo kúpalisko osem dní za sebou zatvorené a do konca júna ho navštívilo len približne 600 ľudí.

Situácia sa zlepšila hneď v júli, keď jeho bránami prešlo 10.500 návštevníkov. Horúce augustové počasie sa postaralo o to, že najviac ľudí prišlo na kúpalisko práve v druhej polovici prázdnin. V auguste tam mali približne 16.500 návštevníkov.

Najväčšia návštevnosť bola podľa Korbelu počas piatkov a víkendov. Vedie nedeľa 29. júla, keď prišlo na plážové kúpalisko 1655 ľudí.

Aktuálne je už žiarske kúpalisko zatvorené. Personál totiž pripravuje na otvorenie mestskú plaváreň, ktorá privíta verejnosť v pondelok 3. septembra.