Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Žiarska polícia chytila zlodeja pri krádeži auta, nahlásil ho anonym

Foto: TASR

Zlodej vylomil zámok na dverách vodiča, dostal sa do vozidla, vypol alarm a pokúšal sa naštartovať. Vtedy mu na okienko zaklopala polícia.

Žiar nad Hronom 24. októbra (TASR) - Žiarskej polícii sa podarilo chytiť 35-ročného Michala z Nitry priamo pri krádeži auta. Pomohol im anonymný telefonát od občana. Polícia muža obvinila zo zločinu krádeže, spáchaného v štádiu pokusu.

"Obvinený sa vo štvrtok (23.10.) o 02.30 h v Žiari nad Hronom na Jilemnického ulici pokúsil ukradnúť uzamknuté osobné motorové vozidlo AUDI RS 5 Coupe, v hodnote 66.850 eur," informovala Mária Faltániová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Zlodej vylomil zámok na dverách vodiča, dostal sa do vozidla, vypol alarm a následne sa pokúšal naštartovať. O 2.55 h ho priamo vo vozidle prichytila policajná hliadka. "Krátko predtým polícia v Žiari nad Hronom prijala anonymný oznam, že na Jilemnického ulici sa neznámy muž pokúša dostať do bieleho auta," podotkla Faltániová.

Po príchode na miesto hliadka spozorovala biele vozidlo AUDI RS 5, ktoré malo poškodené vodičove dvere v oblasti zámku. Hliadka následne odstavila služobné vozidlo, vystúpila a pomaly odzadu sa približovala k uvedenému vozidlu.

"Po tom, ako jeden policajt zasvietil do vozidla, videl sedieť na spolujazdcovom sedadle neznámeho muža, ktorý mal na hlave tmavú šiltovku, oblečenú čiernu mikinu a na rukách mal čierne rukavice. Medzitým druhý policajt prišiel k dverám zo strany spolujazdca. Osobu vo vozidle vyzval, aby opustila auto, pričom osoba ani na opakovanú výzvu nereagovala," opisuje zásah hovorkyňa.

Muž z vozidla vyšiel, až keď policajt zopakoval výzvu a vytiahol služobnú zbraň. Následne muža spútali a vykonali bezpečnostnú prehliadku. Okrem dokladov mal pri sebe aj rôzne náradie, ktoré páchatelia používajú pri krádežiach motorových vozidiel.

Po vykonaní procesných úkonov ho vyšetrovateľ umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie. Obvinený bol už v minulosti štyrikrát trestne stíhaný za násilnú a majetkovú trestnú činnosť. "Za tento zločin môže byť potrestaný odňatím slobody na tri až 10 rokov. V tomto prípade sa chceme poďakovať neznámemu občanovi, ktorý políciu upozornil na podozrivého muža a ktorého polícia zadržala priamo pri krádeži auta. Aj vďaka takýmto všímavým ľuďom, ktorí sú ochotní spolupracovať s políciou, môžeme spoločne bojovať proti zločinu," dodala Faltániová.