Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Žiarska komunálna spoločnosť má za sebou prvé zákazky

Ilustračné foto Foto: TASR/Dušan Hein

Ešte v polovici augusta schválili mestskí poslanci pre potreby tejto spoločnosti kúpu nehnuteľnosti - bývalej budovy školy v zaniknutej obci Horné Opatovce.

Žiar nad Hronom 29. septembra (TASR) - Žiarska komunálna spoločnosť, v ktorej dáva mesto príležitosť dlhodobo nezamestnaným, má za sebou prvé zákazky. "Zatiaľ ide o mestské zákazky, ale už máme požiadavky aj od súkromných firiem," skonštatoval primátor Žiaru nad Hronom Peter Antal. Ako ďalej uviedol, išlo o práce na budovaní hygienickej stanice a komunitného centra v osade Kortína, či kladenie dlažby na cintoríne v Šašovskom Podhradí.

Ešte v polovici augusta schválili mestskí poslanci pre potreby tejto spoločnosti kúpu nehnuteľnosti - bývalej budovy školy v zaniknutej obci Horné Opatovce. Aktuálne už bola podľa Antala podpísaná kúpno-predajná zmluva. "Túto budovu sme zariadili a zabezpečili prístrojovým vybavením. Taktiež sme zakúpili dodávku na prevoz siedmich osôb," podotkol Antal.

V spoločnosti našlo aktuálne prácu päť ľudí z radov dlhodobo nezamestnaných, ich začiatky sú podľa Antala dobré a v práci sa zatiaľ osvedčili. Na ich prácu dohliada jeden majster. "Uvidíme, či im vydrží ten elán. Chcem veriť, že áno a ak to bude úspešné, tak po čase by sme prijali ďalších," dodal primátor.