Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Žiarsku pobočku banky lúpežne prepadol neznámy páchateľ

Ilustračné foto Foto: TASR/Polícia

Poškodenej nespôsobil žiadne zranenia, svojím konaním spôsobil škodu viac ako 1300 eur.

Žiar nad Hronom 22. júla (TASR) - Pobočku jednej z bánk v Žiari nad Hronom v utorok (21.7.) v popoludňajších hodinách lúpežne prepadol dosiaľ nezistený páchateľ. Vyšetrovateľ začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže.

"Maskovaný hnedou látkou, ktorou si prekrýval nos a ústa, vošiel do pobočky a zamestnankyni pri pulte povedal: 'Prepad!'. Na stôl položil čierne igelitové vrecko so slovami dajte mi sem všetky peniaze, na čo mu zamestnankyňa povedala, aby jej to ešte raz zopakoval. Páchateľ zopakoval: 'Dajte mi sem všetky peniaze!' Do vrecka mu vložila peniaze a páchateľ z miesta ušiel," informovala Mária Faltániová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Poškodenej nespôsobil žiadne zranenia, svojím konaním spôsobil škodu viac ako 1300 eur. Podľa popisu ide o muža vo veku 20 až 30 rokov so svetlohnedými vlasmi. Na hlave mal tmavú šiltovku, tvár mal maskovanú hnedou látkou. Oblečené mal biele tričko s krátkym rukávom a s modrými prúžkami, krátke nohavice modrej farby a obuté mal čierne tenisky.

"Prípad je v štádiu vyšetrovania, po páchateľovi pátrame. Za tento zločin hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov," dodala hovorkyňa.