Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Žiarsky jarmok prinesie zábavu aj dopravné obmedzenia

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Žiarsky jarmok už tradične patrí medzi najväčšie v Banskobystrickom kraji. Návštevníci sa môžu tešiť na širokú ponuku občerstvenia a bohatý kultúrny program, v ktorom sa predstavia umelci a súbory.

Žiar nad Hronom 10. októbra (TASR) - Dopravné obmedzenia v podobe uzavretých ulíc či zastávok mestskej hromadnej dopravy (MHD) prinesie Žiarsky jarmok, ktorého 26. ročník sa bude v meste konať v dňoch 13. a 14. októbra.

S obmedzeniami na Svätokrížskom námestí však musia obyvatelia Žiaru nad Hronom počítať už od štvrtka (12.10.). Pre cestnú premávku bude námestie uzavreté do sobotných (14.10.) večerných hodín. Od piatka budú pre cestnú premávku uzavreté aj Hviezdoslavova ulica, Ulica Štefana Moysesa a Ulica Andreja Kmeťa.

"Z uvedeného dôvodu nebudú na týchto uliciach vo štvrtok obsluhované v oboch smeroch autobusové zastávky Svätokrížske námestie a Hviezdoslavova ulica, v piatok a sobotu zastávky MHD Svätokrížske námestie, Hviezdoslavova ulica, Ul. A. Kmeťa a Ul. dukelských hrdinov," informuje mesto na svojej internetovej stránke.

Žiarsky jarmok už tradične patrí medzi najväčšie v Banskobystrickom kraji. Okrem nákupov sa môžu jeho návštevníci tešiť aj na širokú ponuku občerstvenia a bohatý kultúrny program, v ktorom sa predstavia viacerí umelci a súbory. Navštíviť tiež budú môcť Svätokrížsky dom, v ktorom si budú môcť pozrieť expozíciu Ako sa žilo vo Svätom Kríži v 19. storočí.