Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Regióny

Predsedom ZSK ostáva Juraj Blanár

V Žilinskom samosprávnom kraji svoj post obhájil už v prvom kole volieb súčasný predseda Juraj Blanár (Smer-SD, SNS, Strana zelených), ktorý získal podľa konečných neoficiálnych výsledkov, ktoré zverejnil Štatistický úrad SR, 54,01 percenta odovzdaných hlasov v Žiline v nedeľu 10. novembra 2013. Foto: FOTO TASR/Pavol Ďurčo

Volebná účasť v ZSK dosiahla 21,57 percenta.

Bratislava 9. novembra (TASR) - V Žilinskom samosprávnom kraji (PSK) svoj post obhájil už v prvom kole volieb súčasný predseda Juraj Blanár (Smer-SD, SNS, Strana zelených), ktorý získal 54,01 percenta odovzdaných hlasov. Volebná účasť v ZSK po spočítaní výsledkov zo všetkých okrskov dosahuje 21,57 percenta. Vyplýva to z konečných neoficiálnych výsledkov, ktoré zverejnil Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

Druhé miesto v tohtoročných krajských voľbách v ZSK obsadil Miroslav Mikolášik (KDH, Most-Híd, SDKÚ-DS, SaS) so ziskom 28,35 percenta. Na ďalších miestach Igor Ryban (nezávislý) s 13,43 percenta, Ivan Pavlisko (ĽSNS) 2,11 % a Juraj Pavlovič (KSS) 2,07 percenta.



J. Blanár: Voliči ocenili prácu ŽSK napriek neférovej kampani


Kandidát na predsedu Žilinského samosprávneho kraja Juraj Blanár (vpravo) čaká v sídle strany Smer-SD v Žiline na výsledky po skončení 1. kola volieb do orgánov samosprávnych krajov v nedeľu 10. novembra 2013.
Foto: TASR/Pavol Ďurčo
Víťazstvo v prvom kole volieb predsedu Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Juraja Blanára (Smer-SD, SNS, Strana zelených) potešilo. Napriek tomu, že kampaň bola podľa neho "neférová a podpásová". Povedal to po zverejnení konečných neoficiálnych výsledkov, podľa ktorých získal 54,01 percenta odovzdaných hlasov.

„V prvom rade mi dovoľte, aby som poďakoval všetkým voličom, ktorí mi prejavili opäť dôveru. Dokonca v prvom kole, čo ma naozaj veľmi teší. Je to ocenenie nielen mojej práce, ale aj práce všetkých mojich kolegov. Či už na úrade, ale aj všetkých organizácií v zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK. Ukázalo sa, že voliči vedia oceniť doterajšiu prácu ŽSK,“ skonštatoval Blanár, ktorého voliči potvrdili vo funkcii predsedu ŽSK tretíkrát.

Na druhom mieste skončil Miroslav Mikolášik (KDH, Most-Híd, SDKÚ-DS, SaS), ktorý získal 28,35 percenta odovzdaných hlasov pri účasti 121.745 voličov z 564.208 zapísaných voličov, čo predstavuje účasť 21,57 percenta.