Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Žilinskí colníci zaistili 87 napodobenín odevov svetoznámych značiek

Ilustračné foto. Foto: TASR/Colný úrad v Trnave

Colníci sa pri kontrole zamerali na dodržiavanie predpisov o duševnom vlastníctve.

Žilina 18. októbra (TASR) - Žilinskí colníci zaistili pri kontrole v malej predajni s textilom 87 napodobenín odevov svetoznámych značiek, ktoré obchodník nakúpil bez dokladov. TASR o tom informovala hovorkyňa Colného úradu (CÚ) Žilina Božena Chríbiková.

Colníci sa podľa nej pri kontrole zamerali na dodržiavanie predpisov o duševnom vlastníctve. "Prezerali, či značkové oblečenie, ktoré sa nachádzalo v predajnom regáli, v škatuliach pod pultom a na vešiakoch, je originálom. Medzi tovarom, ktorý bol určený pre zákazníkov predajne, našli tričká, tepláky aj mikiny s viditeľnými znakmi napodobenín. Konateľka spoločnosti od týchto vecí nemala nadobúdacie doklady a colníkom uviedla, že ich nakúpila od podomových predajcov, ktorí ich prišli ponúknuť do predajne," uviedla Chríbiková.

"Zaistené falzifikáty sa ocitli v sklade zadržaného tovaru a zrejme skončia v spaľovni. Colníci momentálne vykonávajú potrebné procesné úkony voči obchodníkovi, ktorý podobný tovar predával aj v minulosti," dodala hovorkyňa žilinského colného úradu.