Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Pacienti žilinskej nemocnice hodnotili v dotazníkoch prácu sestier

Ilustračná snímka Foto: TASR

Jediný ocenený muž vníma hodnotenie pacientov ako pozitívnu spätnú väzbu, že svoju prácu robí správne

Žilina 23. júna (TASR) - Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) v Žiline ocenila na základe dotazníkového hodnotenia pacientov prácu sestier na jednotlivých oddeleniach. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Viera Jurčiová.

"V marci, apríli a máji hodnotili pacienti sestry nášho zariadenia v krátkych dotazníkoch. Mohli určiť aj meno sestry, ktorá sa im na danom pracovisku páči," uviedla námestníčka riaditeľa žilinskej fakultnej nemocnice pre ošetrovateľskú starostlivosť Gabriela Tvrdá.

Ocenenia si z rúk vedenia prevzali Jana Brathová – sestra z Centra pre liečbu drogových závislostí (CPLDZ) v Považskom Chlmci, Zdenka Slyšková - manažérka dennej zmeny na psychiatrickom oddelení, Monika Muchová – sestra na hematologickom oddelení, Marek Tokár – sestra CPLDZ Považský Chlmec, Zdenka Podpleská – vedúca sestra na kožnom oddelení, Amália Krkošková – vedúca sestra novorodeneckého oddelenia a Helena Závodská – manažérka dennej zmeny na oddelení klinickej a radiačnej onkológie.

"Skláňam sa pred ich prácou. Ešte v nedávnej minulosti som na nich pozeral ako pacient. Dnes vidím, že práca sestier je naozaj veľmi ťažká. Táto anketa hovorí, že ľudia, ktorí za nimi chodia, ich dokážu aj oceniť nielen ako jednotlivcov, ale aj ako kolektív. A to znamená, že tá práca sa robí dobre," poznamenal generálny riaditeľ FNsP Žilina Igor Stalmašek.

Jediný ocenený muž vníma hodnotenie pacientov ako pozitívnu spätnú väzbu, že svoju prácu robí správne. "Vážim si to. Naše oddelenie nie je oddelením, ktoré je náročné po somatickej stránke. Ale sme prísni na dodržiavanie pravidiel a režimu, pretože máme pacientov liečiacich sa na závislosť od alkoholu, drog či gamblingu," povedal Marek Tokár.

Pacienti v dotazníku označili aj kolektívy, ktoré sa im páčia - kolektív Jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS) gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia, kolektív JIS oddelenia úrazovej chirurgie a oddelenia úrazovej chirurgie, chirurgického oddelenia, neurochirurgického oddelenia, kolektív Fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie, rádiologického oddelenia, pediatrického oddelenia a kolektív pediatrickej ortopédie. "Chcem poďakovať za ich vysokú odbornosť, profesionalitu, empatiu aj za to, čo robia pri lôžku pacienta alebo v ambulancii," dodal námestník riaditeľa pre zdravotnú starostlivosť FNsP Žilina Roman Mráz.