Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Žilina hľadá osobnosti mesta, nominovať ich môže aj verejnosť

Na snímke Mariánske námestie z veže Kostola Obrátenia sv. Pavla (Sirotár) v Žiline, dňa 18. mája 2022. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Mesto Žilina v tomto roku opäť ocení osobnosti, ktoré prispeli k jeho rozvoju.

Žilina 16. januára (TASR) - Mesto Žilina v tomto roku opäť ocení osobnosti, ktoré prispeli k jeho rozvoju. Navrhnúť ich môže aj verejnosť, a to najneskôr do 29. februára. TASR o tom informovala Katarína Gazdíková z komunikačného odboru žilinskej radnice.

"Vítané sú nominácie na osobnosti, ktoré dosiahli vynikajúce výkony presahujúce regionálny rámec vo vede, technike, kultúre, športe, v sociálnej alebo spoločensko-politickej oblasti. Za obzvlášť významné zásluhy môže mesto udeliť čestné občianstvo alebo cenu mesta. Každé z ocenení je možné udeliť aj in memoriam," uviedla Gazdíková.

Vyplnený nominačný list na osobnosť roka je možné zaslať poštou na adresu mestského úradu alebo e-mailom. Laureátov na ocenenie vyhlási mesto na slávnostnom spoločenskom podujatí na jeseň tohto roka.

Samospráva oceňuje osobnosti od roku 1995. Počas tejto takmer 30-ročnej tradície pribudlo do mestskej siene slávy množstvo významných mien.