Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Žilina inštaluje na Mariánskom námestí novú vianočnú výzdobu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Milan Kapusta

Nová vianočná výzdoba podľa nej pozostáva z viacerých svetelných prvkov.

Žilina 29. novembra (TASR) – Mesto Žilina inštaluje na Mariánskom námestí novú vianočnú výzdobu, ktorú oficiálne rozsvietia počas podujatia Mikuláš v meste 5. decembra. TASR o tom informovala Erika Lašútová z odboru tlačového a zahraničných vecí Mestského úradu v Žiline.

Nová vianočná výzdoba podľa nej pozostáva z viacerých svetelných prvkov. "Na stĺpy verejného osvetlenia sa umiestňujú anjeli. Malé stromy rozžiaria LED reťaze, podsvietené budú aj lipy. Hlavný vianočný strom bude ozdobený rôznymi svetielkami a červenými guľami. Farskú uličku ozdobia tri svetelné prevesy. Vianočné osvetlenie skrášli aj priľahlé ulice v okolí centra mesta. Na uliciach Štúrova, Bottova, Radničná, Hodžova, Sládkovičova a pred mestským úradom bude na stĺpoch verejného osvetlenia rozmiestnených spolu 26 kusov svetelných vločiek," uviedla Lašútová.

Doplnila, že celková cena nového vianočného osvetlenia predstavuje sumu 40.000 eur s DPH. "Oproti predošlej svetelnej výzdobe sú nové svetelné prvky energeticky úspornejšie, vzhľadom na to, že ide o LED osvetlenie. Konečná úspora bude známa až po vyúčtovaní energií," dodala Lašútová.

Ďalšie lokality, v ktorých bude inštalovaná vianočná svetelná výzdoba, sú Národná ulica a Námestie Andreja Hlinku a všetky mestské časti, ktoré majú svoj vianočný strom, uzavrela Lašútová.