Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Žiline odstránia ďalších viac ako 40 nelegálnych bilbordov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Podľa primátora Igora Chomu je najvyšší čas urobiť nápravu s nelegálne postavenými bilbordmi, ktoré priam zaplavili Slovensko.

Žilina 22. augusta (TASR) - Mesto Žilina pokračuje v odstraňovaní nelegálne postavených bilbordov. V dohľadnom čase ich zlikviduje viac ako 40. "Práve táto skupina reklamných pútačov je najrizikovejšia, pretože pri cestách odpútava pozornosť vodičov alebo prekáža vo výhľade do križovatky, čo môže mať fatálne následky," informoval TASR hovorca radnice Pavol Čorba.

Podľa primátora Igora Chomu je najvyšší čas urobiť nápravu s nelegálne postavenými bilbordmi, ktoré priam zaplavili Slovensko. "Nemám nič proti reklame, ale som toho názoru, aby umiestňovanie vonkajších reklám malo určitú kultúru a jasne stanovené pravidlá," uviedol. Vyspelé krajiny svoje územie nezapratali bilbordmi, čím si chránia aj svoj estetický vzhľad, myslí si Choma.

Reklamné pútače magistrát demontuje na základe súdneho príkazu. Následne ich prevezie do areálu žilinského dopravného podniku, kde si ich môže vlastník v priebehu šiestich týždňov vyzdvihnúť. Predtým však musí uhradiť náklady spojené s odstránením bilbordu. "V opačnom prípade budú bilbordy postúpené na likvidáciu. Všetky náklady spojené s odstránením bilbordov hradí mesto zo svojich vlastných finančných prostriedkov," vysvetlil Čorba.

Žilinská mestská samospráva začala s odstraňovaním nelegálne postavených bilbordov na svojom území v roku 2015. Do dnešného dňa sa ich takto zbavila viac ako 270. "Naše mestá sú nimi doslova zaplavené, čím menia estetickú tvár krajiny a mnohokrát ohrozujú aj bezpečnosť cestnej premávky," dodal hovorca radnice.