Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Žiline sa začne zber objemných komunálnych odpadov

Ilustračné foto/Milan Kapusta Foto: TASR/Milan Kapusta

Do veľkokapacitných kontajnerov podľa hovorcu mesta patria napríklad koberce, podlahoviny, nábytok, šatstvo, bytové jadrá, matrace, detské kočíky.

Žilina 27. marca (TASR) – Na území mesta Žilina sa začne 4. apríla zber objemných komunálnych odpadov, ktorý postupne vo všetkých mestských častiach potrvá do 28. mája. TASR o tom informoval hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.

"Termín umiestnenia veľkokapacitných kontajnerov je vždy od utorka do nedele, pretože v pondelok je manipulačný presun na jednotlivé stojiská podľa zverejneného harmonogramu," uviedol Čorba.

Upozornil, že do veľkokapacitných kontajnerov nepatria chladničky, televízory, akumulátory, elektronika a ďalšie komodity, ktoré môžu Žilinčania bezplatne odovzdať v zberných dvoroch na Jánošíkovej ulici v centre mesta a v mestskej časti Považský Chlmec pri skládke odpadu počas pracovných dní od 10. do 18. hodiny a v sobotu od 8. do 12. hodiny.

Do veľkokapacitných kontajnerov podľa hovorcu mesta Žilina patria napríklad koberce, podlahoviny, nábytok, šatstvo, bytové jadrá, matrace, detské kočíky. "Pneumatiky môžu obyvatelia odovzdať iba do pneuservisu alebo distribútorom pneumatík. Záhradkári majú možnosť počas marca umiestniť odpad do pripravených zberných nádob v jednotlivých záhradkárskych oblastiach," doplnil Čorba.

"Na viacerých sídliskách býva často problém s umiestnením veľkokapacitných kontajnerov, preto žiadame občanov o strpenie pri ich umiestnení. Zároveň vyzývame obyvateľov jednotlivých mestských častí, aby kontajnery zbytočne neprepĺňali odpadom, ktorý následne obmedzuje premávku na komunikáciách," uzavrel hovorca mesta Žilina.