Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Novinkou Vianočných trhov v Žiline sú vystúpenia a divadlo pre deti

Na snímke návštevníci vianočných trhov na Mariánskom námestí v Žiline dňa 24. novembra 2017. Foto: TASR/Erika Ďurčová

Vianočné trhy sa uskutočnia do 24. decembra 2017, predajcovia občerstvenia majú možnosť predĺžiť predaj až do 2. januára 2018.

Žilina 24. novembra (TASR) – Vianočné trhy, ktoré v piatok otvorili v Žiline, ponúknu na Mariánskom námestí a Námestí Andreja Hlinku do 2. januára 2018 okrem tradičného jedla, punču a remeselných výrobkov aj hudobný program, divadelné predstavenia a hokejovú školu.

Novinkou tohtoročných trhov je podľa hovorcu mesta Žilina Pavla Čorbu program, ktorý prináša takmer denne zaujímavé hudobné vystúpenia a každú nedeľu od 18.00 h divadelné predstavenia pre deti a mládež. "Do 2. januára 2018 budú mať nadšenci športu bezplatne k dispozícii umelé klzisko priamo na Mariánskom námestí v Žiline. Stredy budú patriť hokejovej škole MsHK Žilina a tréningom priamo na ploche umelého klziska v čase od 17.00 do 19.00 h," uviedol hovorca mesta Žilina.

Pripomenul, že do elektronickej aukcie na prenájom 11 stánkov s občerstvením na Vianočných trhoch sa zapojilo v októbri 15 záujemcov a mesto Žilina za prenájom získalo 85.539 eur. "Vianočné trhy sa uskutočnia do 24. decembra 2017, predajcovia občerstvenia majú možnosť predĺžiť predaj až do 2. januára 2018. Ani tento rok nebude chýbať charitatívna akcia Primátorský punč. Cena punču bude dobrovoľná a výťažok venovaný deťom alebo seniorom. Predávať ho bude primátor mesta Igor Choma a pracovníci Mestského úradu v Žiline," dodal Čorba.