Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

V Žiline rekonštruujú park. Bude modernou vizitkou mesta

Na snímke rekonštrukcia parku Ľudovíta Štúra v Žiline 9. septembra 2016. Foto: TASR/Erika Ďurčová

Rekonštrukcia Parku Ľudovíta Štúra je rozdelená do troch fáz, dokončená by mala byť v roku 2017.

Žilina 9. septembra (TASR) - Prvá fáza rekonštrukcie Parku Ľudovíta Štúra v Žiline ide podľa plánu a hotových je zhruba 40 percent prác, naplánovaných na tento rok. Na brífingu to dnes povedal primátor Žiliny Igor Choma.

"Očakávam, že do konca tohto roku budú dokončené spevnené plochy, rekonštrukcia verejného osvetlenia, kanalizačné prípojky, vodovodné prípojky na fontány a premiestnené detské ihrisko," uviedol Choma.

Prvú fázu rekonštrukcie podľa neho financuje z väčšej časti nadácia spoločnosti Kia Motors Slovakia sumou zhruba 500.000 eur a 300.000 eur ide z rozpočtu mesta Žilina. "Práce sa rozbehli naplno, časť robí priamo nadácia, ktorá si zazmluvnila svojich dodávateľov, verejné osvetlenie robí pre mesto subdodávateľ," dodal žilinský primátor.

Správca Nadácie Kia Motors Slovakia Dušan Dvořák doplnil, že konečný termín je nastavený najneskôr do začiatku zimy, teda do konca novembra. "Veríme, že sa podarí všetko zrealizovať. Rekonštrukcia je náročná časovo aj finančne, ale máme s mestom dohodu, že v budúcom roku by sme ju chceli doviesť do finálnej podoby. Tak, aby park bol moderným parkom, ktorý je naozaj vizitkou pre mesto Žilina a príjemným priestorom pre jeho občanov," uzavrel Dvořák.

Rekonštrukcia Parku Ľudovíta Štúra je rozdelená do troch fáz, dokončená by mala byť v roku 2017. Rozpočet na celú rekonštrukciu je zhruba 1,7 milióna eur.