Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Žilina ponúka zmodernizované priestory na niekoľkých školách

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

Rekonštrukcia na školách prebiehala v letných mesiacoch.

Žilina 5. septembra (TASR) - Primátor Žiliny Igor Choma dnes otvoril nový školský rok na Základnej škole (ZŠ) Gaštanová, ktorá spoločne s ďalšími základnými a materskými školami v správe mesta prešla počas letných prázdnin rekonštrukciou.

Školákom a pedagógom poprial spolu s ním úspešný rok aj Dušan Dvořák, správca Nadácie Kia Motors Slovakia, ktorá spolufinancovala rekonštrukciu na troch žilinských základných školách - ZŠ Gaštanová, ZŠ sv. Gorazda a ZŠ Lichardova. Každej škole prispela na rekonštrukciu sumou 20.000 eur.

"Mesto Žilina sa bude snažiť naďalej zveľaďovať priestory škôl a škôlok, aby naše deti vyrastali v čo najlepších podmienkach, veď práve v nich je naša budúcnosť," uviedol žilinský primátor. Tiež poďakoval nadácii, že prispieva k tomu, aby deti získavali vzdelanie v moderných priestoroch.

Podľa Dvořáka sú deti a mladí ľudia základom pre rozvoj každej krajiny. "Preto je dôležité, aké majú vytvorené podmienky na svoj osobný rast. Dôležité životné hodnoty si deti osvojujú v rodine, ale aj v školách. Rekonštrukciou škôl v Žilinskom kraji prispievame k zlepšeniu podmienok vzdelávacieho procesu nielen pre samotných žiakov, ale aj učiteľov," skonštatoval.