Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Žilinskí poslanci navýšili rozpočet mesta o tri milióny eur

Žilina, Národná ulica, archívne foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Podľa vedúceho ekonomického odboru Mestského úradu (MsÚ) v Žiline Karola Kruteka bola úprava rozpočtu predovšetkým o navýšení miezd v školstve.

Žilina 25. apríla (TASR) – Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Žiline navýšili na tohtotýždňovom zasadnutí rozpočet mesta Žilina z 50,979 milióna eur na 53,984 milióna eur, pričom zmeny predpokladajú vyrovnaný rozpočet v príjmovej aj výdavkovej časti.

Podľa vedúceho ekonomického odboru Mestského úradu (MsÚ) v Žiline Karola Kruteka bola úprava rozpočtu predovšetkým o navýšení miezd v školstve. „Je to reflexia na vyššiu kolektívnu zmluvu, ktorá zabezpečila nárast miezd učiteľov v školstve. A dofinancovanie niektorých prevádzkových vecí. Ďalej išlo o rozčlenenie prostriedkov na OPIS – elektronizáciu služieb MsÚ v Žiline, kde sme rozpočtové prostriedky v zmysle zmluvy so štátom k európskym fondom rozdelili na drobné. Ďalej sú tam finančné prostriedky na sanáciu havarijného stavu cesty v mestskej časti Vranie a veci, ktoré sa týkajú bežného života a požiadaviek občanov mesta,“ povedal Krutek.

Rozpočet mesta Žilina na rok 2015 vo výške 48,798 milióna eur schválilo MsZ v Žiline ako vyrovnaný v príjmovej aj výdavkovej časti 3. novembra 2014. Rozpočtovými opatreniami ho mestskí poslanci 9. marca 2015 upravili na vyrovnaný v príjmovej aj výdavkovej časti vo výške 50,979 milióna eur.