Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

V pondelok uzavrú cestu v Žiline-Považskom Chlmci, pozor na obchádzky

Ilustračná snímka Foto: TASR/Erika Ďurčová

Cesta bude uzavretá až do 3. októbra.

Žilina 24. septembra (TASR) - Polícia upozorňuje na úplnú uzáveru cesty II/507 v Žiline-Považskom Chlmci z dôvodu realizácie stavby "Považský Chlmec – stoková sieť – 1. etapa" od 8. hodiny 25. septembra do 3. októbra. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Radko Moravčík.

Doplnil, že v prípade nepriaznivých poveternostných podmienok je náhradný termín uzávery od 8. hodiny 2. októbra do 10. októbra. "Obchádzková trasa pre osobné autá povedie po ceste I/11 v smere od Kysuckého Nového Mesta na estakádu v Žiline (I/60), po ceste I/61 do Dolného Hričova a Bytče. Následne po ceste I/10 do Bytče, kde pokračuje obchádzková trasa po ceste II/507 do mestskej časti Žiliny Považský Chlmec. Obchádzková trasa v opačnom smere je rovnaká. Obchádzková trasa pre nákladné autá v smere do Považského Chlmca je totožná s obchádzkovou trasou pre osobné autá," uviedol krajský policajný hovorca.

"Obchádzková trasa pre autá vychádzajúce z mestskej časti Považský Chlmec je po ceste II/507 do Kotešovej, kde je pred mostným objektom č. 101 odklonená na účelovú komunikáciu, vedenú v súbehu s derivačným kanálom a v Bytči sa napája na cestu I/10," dodal Moravčík.

Reguláciu cestnej premávky a zastavovanie áut na ceste II/507 v predmetnom úseku zabezpečia spôsobilé a náležite vystrojené osoby, ako aj príslušníkmi Mestskej polície Žilina. "Polícia žiada účastníkov cestnej premávky o zvýšenú pozornosť, trpezlivosť, ohľaduplnosť a dôsledné rešpektovanie dopravného značenia," zdôraznil krajský policajný hovorca.