Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Regióny

Žilina zmenila dopravné značenie, domáci vodiči ho prehliadajú

Na tlačovej konferencii o tom dnes informoval primátor Žiliny Igor Choma. Predovšetkým Žilinčania by si mali podľa neho dať pozor na zmenu dopravného značenia.

Žilina 13. júna (TASR) – Mesto Žilina upravilo na základe dopravnej situácie a požiadaviek občanov dopravné značenie na viacerých uliciach, čo spôsobuje najväčšie problémy domácim vodičom. Na tlačovej konferencii o tom dnes informoval primátor Žiliny Igor Choma.

Predovšetkým Žilinčania by si mali podľa neho dať pozor na zmenu dopravného značenia. „Pretože práve domáci vodiči sú zvyknutí na nejaký režim, úplne prehliadajú nové značky a spôsobujú najviac dopravných nehôd. Takže chcem poprosiť, aby všetci boli v strehu a pozorovali dopravné značenie v Žiline,“ vyzval žilinský primátor.

Doplnil, že mesto zmenilo dopravné značenie po dohode s dopravným inšpektorátom a zároveň vymenilo aj viacero dopravných značiek poškodených vandalmi. „V tomto roku, a to je ešte len máj, sme vymenili dopravné značky za zhruba 32.000 eur, čo naozaj nie je malá čiastka. Ale sme si vedomí, že je to naša povinnosť ako správcu komunikácií. A nemáme inú možnosť ako značky, poškodené či už vandalmi alebo vekom obnovovať,“ dodal Choma.

Dopravné značky osadilo mesto pri základnej škole na Jarnej a Lichardovej ulici, na Ulici Alexandra Rudnaya, Poľnej a v mestskej časti Považský Chlmec.