Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Regióny

Žilinský kraj a Rada mládeže Žilinského kraja budú spolupracovať

Na snímke Erika Jurinová. Foto: TASR - Branislav Račko

Predseda Rady mládeže Žilinského kraja vyjadril presvedčenie, že memorandum má praktický význam pre všetkých zainteresovaných.

Žilina 23. decembra (TASR) – Aktívnejšia spolupráca s mladými ľuďmi je cieľom memoranda, ktoré podpísali predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Erika Jurinová a predseda Rady mládeže Žilinského kraja Martin Šturek.

"Mladí aktívni ľudia sú potrební pre našu spoločnosť, to hovorím stále. A naozaj sa teším na to, že naštartujeme aktívnejšiu a otvorenejšiu etapu spolupráce," povedala Jurinová.

Predseda Rady mládeže Žilinského kraja vyjadril presvedčenie, že memorandum má praktický význam pre všetkých zainteresovaných.

"Pre ŽSK predstavuje získanie či potvrdenie partnera v oblasti práce s mládežou a posilnenie spolupráce s mimovládnym sektorom. Pre Radu mládeže Žilinského kraja to znamená, že naša práca je akceptovaná aj na úrovni regionálnej samosprávy. A pre mladých ľudí a žiacke školské rady to vytvára predpoklad na udržanie či zefektívnenie podmienok pre ich komplexný rozvoj," dodal Šturek.