Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Žilinská diecéza pripravuje online školenie

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Cirkev sa bude musieť naučiť intenzívnejšie používať digitálne technológie, aby sa ešte viac priblížila k súčasnému človeku, uviedol hovorca diecézy Zdeno Pupík.

Žilina 4. decembra (TASR) – Žilinská diecéza pripravuje pre veriacich online školenie o pastorácii, na ktorom sa v sobotu 11. decembra zoznámia s novými formami činnosti cirkvi. Podľa hovorcu diecézy Zdena Pupíka sa môžu záujemcovia registrovať na stránke iniciátora projektu - žilinskej farnosti Solinky.

"Skúsenosť z ostatných mesiacov nás uistila, že cirkev sa bude musieť naučiť intenzívnejšie používať digitálne technológie, aby sa ešte viac priblížila k súčasnému človeku. Tak či tak, posledné slovo v činnosti cirkvi bude mať vždy stretnutie s človekom tvárou v tvár. Preto Žilinská diecéza, Farnosť Žilina-Solinky a Inštitút Communio pripravili tento kurz, určený najmä pre farnosti, spoločenstvá a lídrov," uviedol Pupík.

Doplnil, že účastníkom predstavia online kurzy Alfa a Manželské večery, online chvály a snúbeneckú prípravu a program Vyvolený. "Chýbať nebudú informácie o cykle motivačných prednášok Amoris pre manželov, informácie o možnostiach blogovania a farskej aplikácii. V závere pridáme aj informácie o diecéznom časopise a farských listoch," dodal hovorca Žilinskej diecézy.

Odbornú a praktickú úroveň podujatia podľa neho garantujú hovorca Konferencie biskupov Slovenska (KBS) Martin Kramara, riaditeľ Diecézneho katechetického úradu v Žiline Jozef Možiešik, duchovný správca Rodinkova Roman Seko, rehoľná sestra Františka Čačková, Branislav Kožuch z občianskeho združenia V.I.A.C. a Dušan Václav z Inštitútu Communio.