Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 30. máj 2024Meniny má Ferdinand
< sekcia Regióny

Žilinského biskupa T. Galisa hospitalizovali v Martine na preliečenie

Na archívnej snímke biskup Tomáš Galis. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Biskupa prepustili v polovici januára z Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline do domáceho liečenia po hospitalizácii s ochorením COVID-19.

Martin 16. februára (TASR) - Žilinského diecézneho biskupa Tomáša Galisa hospitalizovali v utorok v Univerzitnej nemocnici Martin (UNM) na preliečenie. Na internetovej stránke Žilinskej diecézy o tom informoval jej hovorca Zdeno Pupík.

"Pán biskup sa subjektívne necíti zle, všetkých pozdravuje a ďakuje za modlitby," doplnil hovorca Žilinskej diecézy.

Biskupa Galisa prepustili v polovici januára z Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline do domáceho liečenia po hospitalizácii s ochorením COVID-19. "Priebeh choroby nebol u neho dramatický, ale vyžadoval si odbornú pomoc. V nemocnici strávil spolu 14 dní," uviedol Pupík po prepustení biskupa z nemocnice.

Galis oslávil koncom decembra minulého roka 70. narodeniny. Detstvo prežil vo Vrútkach, kňazský seminár absolvoval v Bratislave. Bol kaplánom, generálnym vikárom Banskobystrickej diecézy, rektorom kňazského seminára v Badíne a pomocným biskupom. Prvým žilinským biskupom v novovytvorenej diecéze je od roku 2008.