Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Regióny

Žilinský kraj ocenil 43 pedagógov za tvorivú a obetavú prácu

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Predsedníčka ŽSK Erika Jurinová im pri príležitosti Dňa učiteľov odovzdala ocenenia za tvorivú a obetavú prácu v oblasti výchovy a vzdelávania detí a mládeže.

Žilina 13. apríla (TASR) – Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) ocenil vo štvrtok v Žiline 43 pedagogických zamestnancov zo stredných škôl a školských zariadení v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti. Predsedníčka ŽSK Erika Jurinová im pri príležitosti Dňa učiteľov odovzdala ocenenia za tvorivú a obetavú prácu v oblasti výchovy a vzdelávania detí a mládeže.

Pripomenula, že v kraji je 96 stredných škôl. "ŽSK je zriaďovateľom 59 stredných škôl a jednej jazykovej školy, v ktorých pracuje vyše 2100 pedagógov. Ako bude vyzerať naša budúcnosť, to záleží od mladých ľudí, ktorých pedagógovia vzdelávajú. Je nevyhnutné, aby vzdelanie malo svoju úroveň a mohli sme sa o pedagógov oprieť. Aby mali vytvorené dobré podmienky a vieme, že s tým súvisí aj ich morálne ocenenie," skonštatovala Jurinová.

Nedostatok pedagógov vníma najmä v odborných školách. "Verím, že aj zmeny v legislatíve a vo finančnom ohodnotení prispejú k tomu, že učitelia opäť dostanú svoju vážnosť," dodala predsedníčka ŽSK.