Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Žilinskí občania a združenia môžu žiadať dotácie z grantového systému

Primátor Žiliny Igor Choma Foto: TASR/Michal Svítok

Na tlačovej konferencii o tom dnes informoval primátor Žiliny Igor Choma.

Žilina 26. februára (TASR) – Občania a občianske združenia sa môžu aj tento rok uchádzať o podporu aktivít v kultúre, športe, sociálnej a zdravotnej oblasti z grantového systému mesta Žilina. Na tlačovej konferencii o tom dnes informoval primátor Žiliny Igor Choma.

"Na podporu kultúry sme pripravili 35.000 eur, sociálnej a zdravotnej oblasti 10.000 eur, inštitucionálnej podpory 28.000 eur, športových grantov 23.000 eur a športových dotácií 45.000 eur. Pričom športové granty sú pre projekty, na základe ktorých sa usporadúvajú rôzne športové súťaže a podujatia a športové dotácie sú určené pre registrované športové kluby," povedal Choma.

Upozornil, že projekty treba veľmi dobre zdokumentovať. "Pretože sa stretávame aj s prípadmi, že po vyčerpaní a minutí peňazí ich zrazu žiadatelia nevedia vyúčtovať. Jednoducho treba mať na zreteli, že riadne vyúčtovanie minutých peňazí sa vyžaduje, pretože sú to stále verejné zdroje," uviedol žilinský primátor.

Uzávierka pre zasielanie vyplnených grantových formulárov pre športové dotácie je 21. marca 2016, pre ostatné oblasti 11. apríla 2016. "Financie z grantovej dotácie sa dajú použiť na aktivity v kalendárnom roku 2016. Na dotáciu nie je právny nárok. Je to len na rozhodnutí príslušnej komisie, ktorá v jednotlivej oblasti vyhodnotí projekty a povie, koľko peňazí žiadateľ dostane. Nemusí dostať plnú čiastku, ktorú žiada," uzatvoril Choma.