Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Žilinský primátor Choma ocenil dve desiatky učiteľov

Na snímke pri zápise do pamätnej knihy mesta po primátorskom sľube staronový primátor Igor Choma Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Dve desiatky učiteľov zo základných škôl, základných umeleckých škôl a centier voľného času dnes pri príležitosti Dňa učiteľov ocenil na pôde Mestského divadla Žilina primátor Žiliny Igor Choma.

Žilina 30. marca (TASR) – Dve desiatky učiteľov zo základných škôl, základných umeleckých škôl a centier voľného času dnes pri príležitosti Dňa učiteľov ocenil na pôde Mestského divadla Žilina primátor Žiliny Igor Choma.

„Dnes sme ocenili učiteľov, ktorí za celý život vykonali s mládežou kus čím ďalej tým náročnejšej práce. Myslím si, že sa im patrí vzdať hold. Pretože naozaj zanechali mladosť aj kus života v tejto práci. Vychovali množstvo mladých ľudí a mnohokrát nebola ich práca jednoduchá a nie je ani dodnes,“ povedal Choma.

Zdôraznil, že profesia učiteľa je stále spoločensky aj finančne nedocenená. „Budeme sa snažiť, tak ako už minulý rok, dať učiteľom nejaké odmeny. Nakoľko sa nám už podarilo zastabilizovať situáciu v školstve. Myslím si, že to aj v tejto oblasti pôjde len a len dopredu,“ doplnil žilinský primátor.

Podotkol, že učiteľov je na trhu stále dosť. „Nehovorím o ich kvalite. Lebo o absolventovi neviete, či je kvalitný, alebo nie. Každý by mal dostať šancu ukázať, či vie, či je schopný. Mnohí z nich sami po čase prehodnocujú, že toto nie je celkom to, čím sa chcú celý život živiť. Takže, odchádzajú do iných sfér. Ale myslím si, že v tomto čase netrpíme nedostatkom učiteľov,“ dodal Choma.