Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Regióny

Žilinskými viceprimátormi sa stali Ján Ničík a Martin Kapitulík

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Noví viceprimátori sa s primátorom mesta zároveň dohodli na znení Deklarácie o spolupráci na volebné obdobie 2022 – 2026, ktorú plánujú podpísať na začiatku februára.

Žilina 20. januára (TASR) – Žilinskými viceprimátormi sa stali poslanci mestského zastupiteľstva (MsZ) Ján Ničík a Martin Kapitulík. Primátor Žiliny Peter Fiabáne o tom informoval v piatok na tlačovej konferencii.

Podotkol, že rozhodnutie korešponduje s rozložením politických síl v MsZ. "Vymenovanie nových zástupcov je výsledkom dlhých rokovaní a obaja majú moju plnú dôveru. Jednoznačne spĺňajú všetky predpoklady, ktoré od viceprimátorov očakávam," povedal žilinský primátor.

Prvý viceprimátor Ján Ničík pôsobí v komunálnej politike od roku 2006. Chce sa zamerať na kultúrnu oblasť, je mu blízke skúmanie identity mesta a širšieho regiónu či verejné dianie. Venovať sa bude aj rozvoju sociálnej, voľnočasovej a športovej oblasti či parkovacej politike.

Druhý zástupca žilinského primátora Martin Kapitulík je mestským poslancom tretie volebné obdobie. Dlhoročne pôsobí aj ako poslanec zastupiteľstva Žilinského samosprávneho kraja. Medzi jeho prioritami budú trvalo udržateľný rozvoj, investície, mobilita mesta, digitalizácia a SMART technológie či energetická efektívnosť.

Noví viceprimátori sa s primátorom mesta zároveň dohodli na znení Deklarácie o spolupráci na volebné obdobie 2022 – 2026, ktorú plánujú podpísať na začiatku februára. "Hlavným cieľom deklarácie je vytvorenie základného rámca pre efektívne fungovanie mesta na nasledujúce štyri roky, plnenie prijatého spoločného programového vyhlásenia, definovanie programových priorít a tiež personálne obsadenie komisií a členov orgánov obchodných spoločností s majetkovou účasťou mesta," uzavrel Fiabáne.