Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Zimný štadión v Humennom uzavreli pre poškodenú strechu

Na snímke Jana Vaľová, primátorka Hummeného, archívne foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

Humenskí hokejisti budú dovtedy odkázaní na iný športový stánok.

Humenné 14. januára (TASR) – Poškodenie strechy zimného štadióna v Humennom si v týchto dňoch vyžiadalo jeho zatvorenie. Radnica má v pláne strechu opraviť a štadión čo najskôr opätovne otvoriť. Humenskí hokejisti budú dovtedy odkázaní na iný športový stánok.

„Silný vietor, ktorý sa prehnal Humenným, natoľko poškodil strechu zimného štadióna, že sme z bezpečnostných dôvodov nariadili jeho uzatvorenie pre verejnosť,“ uviedla primátorka mesta Jana Vaľová (Smer-SD). Podľa predbežných zistení ide o rozsiahle poruchy a praskliny na obvode jednej strany strechy. „Vznikli únavou materiálu 20-ročnej stavby. Poškodené je aj elektrické vedenie,“ dodala primátorka.

Po výdatnom daždi začiatkom týždňa došlo k premočeniu tepelnej izolácie strechy a pretečeniu zrážkovej vody do vnútorných priestorov budovy. Radnica začala v stredu (13.1.) v spolupráci s hasičmi pracovať na provizórnom prekrytí strešnej krytiny. Z tlačového referátu mesta dnes TASR informovali, že všetky problémové miesta už sú prekryté celtovinou. Radnica povolala na pomoc aj statika.

Mesto Humenné chce dať čím skôr vypracovať projektovú dokumentáciu na opravu strechy. Jej súčasťou by mal byť aj projektantom odhadovaný rozpočet. „Keď bude jasné, aké opravy treba vykonať a čo to bude stáť, sme pripravení bezodkladne hľadať finančné prostriedky. Keďže budova je poistená, okamžite sme nahlásili aj poistnú udalosť,“ uviedla Vaľová.

„Pre Humenčanov je to nepríjemná správa aj preto, že naše mesto hrá prvú hokejovú ligu,“
podotkla primátorka. Miestni hokejisti budú do jeho otvorenia odkázaní na iné hracie plochy. Stredajší (13.1.) zápas už v tejto súvislosti odohrali v Trebišove. „Žiaľ, živelné pohromy nevieme ovplyvniť. Aj keď nás uzatvorenie štadióna nesmierne mrzí, na prvom mieste je bezpečnosť verejnosti,“ podotkla Vaľová.