Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Lauris v nemocnici zostáva, primátorka stopla výpoveď z nájmu

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavol Remiaš

Dôvodom výpovede z prenájmu mal byť podľa riaditeľa nemocnice Martina Cimráka dlh na nájomnom vo výške 48.000 eur, ktorý sa kumuloval štyri roky.

Zlaté Moravce 28. januára (TASR) – Súkromná spoločnosť Vox Lauri, s.r.o., prevádzkujúca jednodňovú chirurgiu v odbore gynekológia v zlatomoravskej nemocnici, nemusí opustiť prenajaté priestory nemocnice. V novembri minulého roka dostala spoločnosť Lauris výpoveď z nájmu od Mestskej nemocnice Rudolfa Korca. Výpovedná lehota mala uplynúť koncom tohto mesiaca. Nová primátorka Zlatých Moraviec Serafína Ostrihoňová výpoveď stopla.

"Z toho, čo som počula od riaditeľa nemocnice, cítim, že právo je na strane gynekológov. Musíme sa osobne všetci stretnúť a vyriešiť tento problém. No v tejto chvíli sa domnievam, že za výpoveďou stojí úsilie konkurencie vyštvať súkromnú gynekológiu z prenajatých priestorov," skonštatovala Ostrihoňová.

Dôvodom výpovede z prenájmu mal byť podľa riaditeľa nemocnice Martina Cimráka dlh na nájomnom vo výške 48.000 eur, ktorý sa kumuloval štyri roky. Riaditeľ tvrdí, že od podpisu nájomnej zmluvy platila súkromná gynekológia zle vypočítané nájomné. Nemocnica to údajne zistila až pri kontrole zmlúv v súvislosti so znižovaním nákladov na energie. "Zistili sme, že priestory spoločnosti nemocnica vykurovala celý mesiac, no spoločnosť platila nájom len za štyri dni v mesiaci," povedal Cimrák. Podľa jeho slov zástupcov firmy na dlžobu upozornili, súkromná spoločnosť sa však logicky bránila opustiť výhodný nájom, ktorý pre nemocnicu znamenal mesačnú čistú stratu vyššiu ako 600 eur.

Zástupcovia spoločnosti Vox Lauri Gabriel Mančík a Vladimír Bátovský oponujú, že žiaden dlh voči nemocnici nemali a nemajú. "Nikdy sme nemocnici v Zlatých Moravciach nedlhovali ani cent, faktúry uhrádzame načas. Údajný dlh na nájomnom je vykonštruovaný riaditeľom za účelom výpovede z nájmu," uviedli vo svojom stanovisku. Zároveň upozornili, že nikto z nemocnice im za štyri roky nenaznačil, že by čokoľvek dlhovali. "Jednoducho prišla faktúra na 48.000 eur so splatnosťou deväť dní," skonštatovali.