Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

Zlaté Moravce sa bude uchádzať o dotáciu na rekonštrukciu ZŠ Mojmírova

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Poslanci zároveň schválili zabezpečenie finančných prostriedkov na spolufinancovanie realizovaného projektu a zabezpečenie financovania prípadných neoprávnených výdavkov z rozpočtu mesta.

Zlaté Moravce 2. októbra (TASR) - Mesto Zlaté Moravce sa bude uchádzať o nenávratný finančný príspevok z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR na modernizáciu Základnej školy Mojmírova v Zlatých Moravciach. Rozhodli o tom poslanci na uplynulom zasadnutí mestského zastupiteľstva.

Poslanci zároveň schválili zabezpečenie finančných prostriedkov na spolufinancovanie realizovaného projektu a zabezpečenie financovania prípadných neoprávnených výdavkov z rozpočtu mesta. Primátor Dušan Husár upozornil, že ide o nové programové obdobie, ktoré sa bude plniť do konca roka 2027. "Podanie projektu preto bude možné až v roku 2024 a jeho realizácia bude možná v roku 2025," informoval.

Celkové oprávnené výdavky projektu predstavujú 697.956 eur, požadovaná výška dotácie je 642.120 eur. Osempercentné spolufinancovanie mesta z vlastných zdrojov je vyčíslené na 55.836 eur. Medzi oprávnené výdavky patrí projektová dokumentácia a stavebný dozor. Zámerom predloženého projektu je zrekonštruovať telocvičňu a dielňu základnej školy. V obidvoch objektoch by mal vzniknúť bezbariérový prístup. Projekt zahŕňa aj nové materiálno - technické vybavenie, učebné a didaktické pomôcky.