Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Regióny

Vybavenie zlatomoraveckej nemocnice doplnila artroskopická veža

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Dušan Hein

Celková investícia presiahla sumu 70.000 eur.

Zlaté Moravce 27. novembra (TASR) - Nemocnica v Zlatých Moravciach investovala do modernizácie svojho vybavenia. Ako informovala, na operačnej sále pribudla nová artroskopická veža aj s príslušenstvom.

Celková investícia presiahla sumu 70.000 eur. "Artroskopická veža je zariadenie používané pri operačných zákrokoch najmä v ortopédii a chirurgii. Pomáha nám pri vykonávaní minimálne invazívnych endoskopických operačných zákrokov na kĺboch. Najväčšou výhodou artroskopie je väčšia schopnosť zistiť poškodenie v celom kĺbe otvorom veľkosti jeden centimeter, cez ktorý zavedieme kameru," uviedol ortopéd zlatomoravskej nemocnice Tomáš Ďurček.

Ako doplnil, vďaka novému vybaveniu plánuje nemocnica významne rozšíriť spektrum vykonávaných artroskopických operácií. "Naši ortopédi majú k dispozícii najmodernejšiu zostavu pre tento typ zákrokov. Významný posun vpred je daný najmä kvalitou zobrazenia monitora a kamerového systému. Špeciálne inštrumentárium zrýchľuje operáciu, lekár operuje s väčším prehľadom. Operácia je časovo kratšia a bezpečnejšia pre pacienta," dodala riaditeľka zlatomoravskej nemocnice Nina Horniaková.