Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Zlodeji po pohrebe ukradli z hrobu desiatky kvetov a vencov

Ilustračné foto Foto: TASR/Oliver Ondráš

Kvety a kytice z hrobov mizli vo zvýšenej miere aj pred tým, no bola to vždy len jedna, či dve kytice.

Krupina 3. apríla (TASR) - Na množiace sa krádeže kvetinovej výzdoby z hrobov upozorňuje v týchto dňoch krupinský magistrát a správca tamojších cintorínov. Oznam priamo na mieste posledného odpočinku, na verejne prístupných miestach, ako aj na webovej stránke mesta, vyzýva nájomcov hrobových miest a návštevníkov cintorínov, aby svojou obozretnosťou pomohli zabrániť prípadným ďalším krádežiam.

"Oznam sme sa rozhodli zverejniť po tom, ako pred dvoma týždňami zmizli z jedného hrobu hneď po pohrebe všetky kvetiny a vence," povedal TASR Michal Šalaga zo spoločnosti Bela, ktorá spravuje krupinské cintoríny.

Kto mal záujem o desiatky kvetov a vencov a ako s nimi naložil je pre správcu záhadou. "Kvety a kytice z hrobov mizli vo zvýšenej miere aj pred tým, no bola to vždy len jedna, či dve kytice. Doslova vyplienené hrobové miesto nás ale nemilo prekvapilo," dodal Šalaga.

Správca preto vyzýva občanov, aby v prípade, že budú svedkami podozrivého konania, napríklad ak niekto vo zvýšenom počte vynáša z cintorínov kvetinovú výzdobu, aby neváhali kontaktovať priamo ich, alebo mestskú políciu.