Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

Zmeny v prevádzke cyklobusu sa týkajú zastávky či nových spojov

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Zmeny v prevádzke cyklobusu, ktorý začal jazdiť v Banskej Bystrici a jej okolí 23. júna, sa týkajú miesta zastávky a nepriaznivého počasia. Dobrou správou je aj zavedenie nových spojov na Donovaly.

Banská Bystrica 6. augusta (TASR) – Zmeny v prevádzke cyklobusu, ktorý začal v Banskej Bystrici a jej okolí jazdiť 23. júna, avizoval dopravca SAD Zvolen, a. s. Operatívne tak reagoval na požiadavky cestujúcich. Špeciálny druh autobusu vozil záujemcov počas víkendových dní a sviatkov na Králiky a Pánsku Kolibu. TASR o nasledovných novinkách informoval hovorca Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Peter Hajnala.

Prvá zo zmien sa dotkne miesta zastávky, pričom parkovisko Mičinská bude nahradené zastávkou na Ďumbierskej ulici v Sásovej, kde je vyšší potenciál cykloturistov, na rozdiel od Uhliska, priblížil Hajnala. Ďalšou drobnou zmenou je, že v prípade nepriaznivého počasia nepôjde cyklobus na Pánsku Kolibu, ale na Malý Šturec.

Ilustračné foto
Foto: TASR/Henrich Mišovič
250 kilometrov cyklotrás
Dobrou správou pre cyklistov a turistov môže byť taktiež zavedenie nových spojov na Donovaly. Ako povedal marketingový manažér strediska PARK SNOW Donovaly Miroslav Dobrota, na Donovaloch v lete 2011 vybudovali a nanovo vyznačili sieť až 250 kilometrov cyklotrás. Momentálne prebieha druhá etapa, ktorá bude dokončená už čoskoro a pribudnú ďalšie cyklotrasy vo Veľkej Fatre.

Primátor Banskej Bystrice Peter Gogola je presvedčený, že nielen obyvatelia Sásovej privítajú zavedenie nových spojov na Šachtičky, kde budú mať šancu prežiť príjemné popoludnie na vrchu Pánskeho dielu s nádherným výhľadom na celé okolie Bystrice.

Informácie sú na webe
Zmena je avizovaná od soboty (4. 8.). Odvtedy mal cyklobus začať premávať do oblastí Panská Koliba, Donovaly, Králiky a Šachtičky zo zastávky na Ďumbierskej v Sásovej. Cestujúci môžu nastúpiť aj na Striebornom námestí. Časy odchodov spiatočných spojov, rovnako ako všetky ďalšie užitočné informácie nájdu záujemcovia podľa Hajnalu na internetovej stránke SAD Zvolen. Podľa Mareka Modranského z uvedenej spoločnosti realita ukázala, že niektoré z pôvodne plánovaných spojov je nutné redukovať. "Popoludňajší spoj na Králiky a najmä linka na Pánsku Kolibu o 16.30 h bola absolútne nevyužitá. Naším cieľom je doviesť turistov na atraktívne miesta s možnosťou ich vlastného výberu cyklotrasy tak, aby sa mohli vrátiť do blízkych obcí s využitím pravidelných spojov, respektíve až priamo do Banskej Bystrice," konštatoval Modranský.