Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Zmeny v reorganizácii MHD bude DPB monitorovať priamo v teréne

Na snímke dopravná situácia na uliciach Mlynské nivy a križovatke Košická a Svätoplukova počas rozsiahlych dopravných obmedzení súvisiacich s výstavbou podzemného kruhového objazdu a výstavby diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7 v Bratislave 17. februára 2019. Foto: TASR/Jakub Kotian

So začiatkom výrazných dopravných obmedzení, ktoré by cestujúca verejnosť mala výrazne pocítiť od pondelka 18. februára, DPB očakáva zvýšený záujem o cestovanie MHD.

Bratislava 17. februára (TASR) – Dopravný podnik Bratislava (DPB) je v prípade potreby pripravený flexibilne reagovať na vzniknutú situáciu, ktorú ovplyvnia rozsiahle rekonštrukcie v hlavnom meste. "Hliadky nášho dispečingu budú v prvých dňoch kontrolovať zmeny v organizácii premávky MHD priamo v teréne na odklonových trasách," uviedla hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

So začiatkom výrazných dopravných obmedzení, ktoré by cestujúca verejnosť mala výrazne pocítiť od pondelka 18. februára, DPB očakáva zvýšený záujem o cestovanie MHD, a to najmä na Gagarinovej ulici, kde sú vytvorené bus pruhy. "Napriek tomu, že rozmáhajúca sa chrípka môže ovplyvniť aj nasadenie v sektore dopravy, DPB je pripravený situáciu zvládnuť," zdôraznila hovorkyňa.

Pripomenula, že zvýšený záujem o cestovanie MHD na Gagarinovej by mali pokryť voľné kapacity na týchto linkách. "Ich vyťaženosť bude podnik v každom prípade sledovať, a ak sa preukáže, že sú vyťažené, DPB spoje posilní," informovala Volfová.

Pripomenula, že 18. februára až do konca marca budú linky MHD 201, 202, 212, 75 a X72 jazdiť pre cestujúcich zadarmo. V súvislosti s očakávanými zvýšenými prepravnými nárokmi DPB od začiatku nového pracovného týždňa kapacitne posilní aj električkové linky č. 8 a 9, premávajúce v Ružinove.

V hlavnom meste sa v piatok (15. 2.) začali rozsiahle dopravné obmedzenia. Súvisia s výstavbou diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7, konkrétne prestavbou mimoúrovňovej križovatky Prievoz, a s výstavbou podzemného kruhového objazdu na rekonštruovanej časti ulice Mlynské nivy. V prípade Mlynských nív pôjde o obmedzenia rádovo v mesiacoch a pri D4 a R7 v rokoch. Magistrát i polícia upozorňujú, že Bratislavu čaká náročné obdobie, ktoré si bude vyžadovať veľa trpezlivosti. Prvý nápor na dopravu sa očakáva v pondelok.