Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

ZNEŠKODNILI LETECKÚ MUNÍCIU: Medzi Pernekom a Malackami

Na archívnej snímke policajná páska. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Polícia občanom pripomína, že pokiaľ nájdu podobnú muníciu, nemajú s ňou v žiadnom prípade manipulovať.

Bratislava 5. novembra (TASR) - Policajný pyrotechnik v nedeľu zneškodnil medzi Pernekom a Malackami nevybuchnutú leteckú muníciu. Našla sa tam v sobotu (4. 11.) v lesnom poraste. TASR o tom informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

"Krátko po 16.00 h sme prijali na linke 158 oznámenie o náleze podozrivého predmetu, ktorý našiel náhodný okoloidúci občan v lesnom poraste na ceste medzi Pernekom a Malackami," uviedol hovorca.

Ako priblížil Szeiff, v sobotu na miesto nálezu prišiel policajný pyrotechnik, ktorý po obhliadke potvrdil, že ide o nevybuchnutú leteckú muníciu nemožnú na prevoz. K jej zneškodneniu teda došlo v nedeľu na mieste.

"Policajti vykonali potrebné úkony zamerané na ochranu života a zdravia osôb a za dodržania prísnych bezpečnostných opatrení došlo priamo na mieste nálezu k jej zneškodneniu," vysvetlil Szeiff.

Polícia občanom pripomína, že pokiaľ nájdu podobnú muníciu, nemajú s ňou v žiadnom prípade manipulovať. Informovať treba ihneď políciu. Následky neodbornej manipulácie s takýmito predmetmi by boli v prípade ich explózie fatálne.