Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

FOTO: V Tatranskej Lomnici sa zrazil vlak s dodávkou. Hlásia zranených

Na snímke zrážka vlaku a dodávky na železničnom priecestí v Tatranskej Lomnici v pondelok 21. októbra 2019. Foto: TASR - Prezídium HaZZ

Pacient s ťažkými zraneniami, ktorého ošetrovala posádka Rýchlej lekárskej pomoci Kežmarok, bol odovzdaný posádke leteckých záchranárov za účelom transportu do nemocnice v Košiciach.

Tatranská Lomnica 21. októbra (TASR) - Päť zranených osôb si vyžiadala pondelňajšia zrážka vlaku a dodávky na železničnom priecestí v Tatranskej Lomnici. Informovala o tom hovorkyňa skupiny Falck Katarína Načiniaková.

"Pacient s ťažkými zraneniami, ktorého ošetrovala posádka Rýchlej lekárskej pomoci Kežmarok, bol odovzdaný posádke leteckých záchranárov za účelom transportu do nemocnice v Košiciach," uviedla hovorkyňa. Dodala, že ostatných pacientov, dvoch stredne ťažko a dvoch ľahko zranených, transportovali do nemocníc v Poprade a Kežmarku.



Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová doplnila, že nehoda sa stala okolo 11. h. "Vlak viedol 49-ročný rušňovodič zo Štrby, šoférom osobného motorového vozidla bol 30-ročný Popradčan. V dodávke boli okrem neho ďalší štyri muži," ozrejmila hovorkyňa s tým, že rušňovodiča policajti podrobili dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Vodič osobného vozidla nebol schopný sa na mieste podrobiť testu na prítomnosť alkoholu kvôli zraneniam a za týmto účelom mu odoberú krv. "Škoda pri tejto nehode zatiaľ nebola vyčíslená, príčina dopravnej nehody a miera zavinenia jej účastníkov je predmetom už prebiehajúceho vyšetrovania. Na miesto bol pribratý aj znalec z odboru dopravy," uzavrela Ligdayová.