Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Zrážku s vlakom neprežil muž vo Svätom Jure

Ilustračné foto Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Polícia začala v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

Bratislava 27. januára (TASR/Teraz.sk) - Osobný vlak sa v pondelok (26. 1.) krátko po 20.00 h zrazil s mužom na železničnej zastávke Svätý Jur. Muž zrážku neprežil.

"Aj napriek tomu, že rušňovodič ihneď aktivoval rýchločinné brzdenie, pre krátku vzdialenosť už nedokázal zabrániť stretu s osobou, ktorá do koľajiska z dosiaľ nezistených príčin vstúpila," informovala TASR bratislavská krajská policajná hovorkyňa Karina Považanová.

Aj cestujúci v iných vlakoch prechádzajúcich cez Svätý Jur boli bezprostredne po zrážke informovaní o meškaní. "Okolo 20:40 vlak postál na stanici Pezinok, tušili sme, že sa asi stala nehoda. Sprievodca nám prišiel oznámiť, že sa stala nejaká tragédia a vlak bude stáť neurčitú dobu. Povedal, že nás bude priebežne informovať, ale vraj to môže trvať aj niekoľko hodín," uviedol pre Teraz.sk cestujúci v osobnom vlaku, ktorý smeroval z Leopoldova do Bratislavy.

Totožnosť muža, ktorý pri zrážke utrpel zranenia nezlučiteľné so životom, polícia v súčasnosti zisťuje. Polícia začala v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Ďalšie okolnosti sú predmetom vyšetrovania.