Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Regióny

Škola v Palúdzke otvára ako jediná na Slovensku florbalovú triedu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Florbalisti budú zdieľať triedu spolu s plavcami, priblížil Ján Sokolský z liptovskomikulášskej radnice.

Liptovský Mikuláš 4. septembra (TASR) – Základná škola (ZŠ) Demänovská ulica v Palúdzke v Liptovskom Mikuláši otvára v tomto roku ako jediná na Slovensku florbalovú triedu. Pre potreby tohto športu má priestorové aj materiálne zázemie. TASR o tom informoval Ján Sokolský z liptovskomikulášskej radnice.

"Florbalisti budú zdieľať triedu spolu s plavcami," priblížil Sokolský.

Podotkol, že zo šiestich liptovskomikulášskych mestských škôl ponúkajú vzdelávanie s rozšíreným vyučovaním športovej prípravy štyri. Majú triedy zamerané na futbal, gymnastiku, hokej, plávanie, teraz pribudol aj florbal.

Na elokovanom pracovisku v Demänovej zas škola spúšťa pilotný projekt výučby bez domácich úloh. Podľa Sokolského sa inšpirovali fínskym modelom vzdelávania, ktorý žiakom ponúka väčší priestor pre psychohygienu. Otestuje ho prvých 12 prvákov.

ZŠ Janka Kráľa na Podbrezinách otvára v novom školskom roku druhú plaveckú triedu. "Triedy zamerané na všeobecnú pohybovú prípravu, futbal a gymnastiku vedú už roky na ZŠ Okoličianska. Hokejistom bude aj v tomto školskom roku patriť trieda na ZŠ Márie Rázusovej-Martákovej na Nábreží," vymenoval Sokolský.

Do lavíc ZŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta zasadne v novom školskom roku 2480 žiakov.