Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

ŽSK komunikuje s obyvateľmi na sociálnych sieťach už štyri roky

Facebooková stránka ŽSK Foto: Facebook

Žilinský samosprávny kraj je po Bratislave druhým najnavštevovanejším krajom a druhú priečku si drží aj pri počte fanúšikov na sociálnej sieti.

Žilina 6. marca (TASR) – Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) začal ako jeden z prvých krajov na Slovensku komunikovať s obyvateľmi a návštevníkmi prostredníctvom sociálnych sietí, na ktorých prináša už štyri roky informácie, pozvánky, fotografie a videá z podujatí. TASR o tom informovala hovorkyňa ŽSK Lenka Záteková.

ŽSK je po Bratislave druhým najnavštevovanejším krajom a druhú priečku si drží aj pri počte fanúšikov na sociálnej sieti. "Už viac ako 7300 ľudí sleduje naše aktuálne príspevky. Táto sociálna platforma sa stala veľmi populárnou a je pre nás skvelou možnosťou, ako osloviť ľudí rýchlo a efektívne online. Dozvedia sa všetky dôležité informácie a zároveň majú možnosť kontaktovať nás a spýtať sa na oblasti, ktoré ich zaujímajú," informoval predseda ŽSK Juraj Blanár.

Podľa jeho slov sa veľa mladých ľudí nezaujíma o dianie krajských samospráv. "Mnoho z nich ani nevie, čo presne majú samosprávne kraje v kompetencii. Preto sme si našli cestu aj k tejto generácii ľudí inklinujúcich k sociálnym sieťam na internete a chceme im poskytnúť kvalitné, pútavé a jedinečné informácie," dodal predseda ŽSK.

Podotkol, že ŽSK je okrem iného i zriaďovateľom 63 stredných škôl a tento rok vyhlásil novú online súťaž, zameranú na stredoškolskú mládež. "Aby si i žiaci uvedomili, že ich stredné školy sú v pôsobnosti ŽSK a ten je aj objednávateľom verejnej dopravy, ktorú často práve oni využívajú na cesty zo alebo do školy. Chceli sme ich motivovať súťažou fotografií. Mohli sa odfotiť sami alebo so spolužiakmi pri akomkoľvek autobuse nášho zmluvného prepravcu SAD Žilina alebo ARRIVA Liorbus. Fotku zaslať do správy na našej stránke na sociálnej sieti a súťažiť o autobus na celý deň," priblížil riaditeľ odboru informácií a zahraničných vzťahov Úradu ŽSK Peter Kubica.

Víťazom sa podľa neho stala 2. D z Gymnázia Antona Bernoláka v Námestove. "Do súťaže sa zapojilo sedem fotografií, ktoré spoločne nazbierali viac ako 7000 hlasov. Stredoškoláci majú veľkú záľubu vo fotografovaní seba či skupiny svojich priateľov, preto sme sa rozhodli spojiť príjemné s užitočným. Zároveň súťažili o zaujímavé ceny a dozvedeli sa viac o funkciách samosprávnych krajov," uzavrel Kubica.