Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

ŽSR začali s výmenou koľajníc medzi Paludzou a Liptovskou Teplou

Ilustračné foto Foto: TASR/ MilanKapusta

Práce sa realizujú v denných výlukách, v čase od 7.30 do 14.30 h. Vymieňajú sa opotrebované koľajnice.

Liptovská Teplá 15. marca (TASR) - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) začali dnes so súvislou výmenou koľajníc v medzistaničnom úseku Paludza a Liptovská Teplá. TASR o tom informovala hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková s tým, že práce potrvajú do 17. marca.

Práce sa realizujú v denných výlukách, v čase od 7.30 do 14.30 h. ŽSR vymieňajú opotrebované koľajnice v oblúku prvej traťovej koľaje, aby zabezpečili požadovanú kvalitu zjazdnosti traťovej koľaje. "V 500-metrovom úseku od poslednej výhybky výhybne Paludza v smere na Liptovskú Teplú vymeníme oba koľajnicové pásy," uviedla s tým, že výmenu koľajníc vykonávajú vlastnými personálnymi aj strojnými kapacitami.

Počas denných výluk prvej traťovej koľaje medzi výhybňou Paludza a železničnou stanicou Liptovská Teplá je doprava vlakov v obidvoch smeroch zabezpečená po druhej traťovej koľaji. Proti správnemu smeru jazdia vlaky v smere Žilina – Liptovský Mikuláš. ŽSR žiadajú cestujúcu verejnosť o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým môže dochádzať v dôsledku údržby trate.