Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Regióny

Zvieratá v košickej zoo sa počas horúčav tešia z vodného osvieženia

Počasie s tropickými teplotami v týchto dňoch dolieha aj na mnohé zvieratá v košickej zoologickej záhrade. Opatrovatelia im preto zabezpečujú osvieženie vo forme vody, ale aj úpravou stravy. Na snímke ošetrovateľ osviežuje vodou z hadice pštrosa afrického dvojprstého (Struthio camelus) v stredu 19. júna 2013 počas horúceho letného dňa. Foto: TASR/František Iván

Horúčavy nemajú radi napríklad tulene, uberajú im chuť do jedla, podľa zoo to však nie je nič kritické.

Košice 19. júna (TASR) - Počasie s tropickými teplotami v týchto dňoch dolieha aj na mnohé zvieratá v košickej zoologickej záhrade. Opatrovatelia im preto zabezpečujú osvieženie vo forme vody, ale aj úpravou stravy.

Zvieratá majú pritom vo výbehoch prirodzené chladenie pod stromami a prístreškami. "Dostávajú teraz viac šťavnatejšieho krmiva. Niektorým dobre padnú aj sprchy pomocou hadíc, sú to napríklad lamy, pštrosy, emu hnedé. Medvede majú vo výbehu potok aj bazény," uviedla dnes pre TASR Eva Malešová zo ZOO Košice.

Horúčavy nemajú radi napríklad tulene, uberajú im chuť do jedla, podľa zoo to však nie je nič kritické.

Pred blížiacimi sa školskými prázdninami dosahuje košická zoo vysokú návštevnosť, najmä detí. "Je čas školských výletov, parkoviská sú plné autobusov, zaznamenali sme rekordnú návštevnosť počas víkendov. Myslím si, že tohtoročný jún historicky prekoná všetky predchádzajúce výsledky," zhodnotila Malešová.