Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Zvolen chce vybavovať občanov efektívnejšie a byť transparentný

Ilustračné foto, Zvolen Foto: TASR - Michal Svítok

Cieľom magistrátu je čo najviac otvoriť samosprávu občanovi, uviedla primátorka Lenka Balkovičová.

Zvolen 26. septembra (TASR) - Mesto Zvolen ako jedna z mála slovenských samospráv získalo certifikát kvality a transparentnosti. Udelila mu ho po pol roka trvajúcom procese príprav nezávislá audítorská spoločnosť QSCert.

"Cieľom magistrátu je čo najviac otvoriť samosprávu občanovi," uviedla pri tejto príležitosti primátorka Lenka Balkovičová. "Čo sa týka kvality, chceme predovšetkým zlepšiť, zjednodušiť a zefektívniť vybavovanie stránok. Na druhej strane, chceme byť v očiach verejnosti vnímaní ako transparentná samospráva, ktorá nič netají," doplnila.

Získaním certifikátu kvality a transparentnosti sa však celý proces iba začína. "Ak sa raz zaviažete systémy riadenia prijať, môžete očakávať opakované kontroly," zdôraznila primátorka. Kontroly nezabezpečuje len audítor, ale aj dvaja zamestnanci úradu.

Mesto sa napríklad zaviazalo znižovať náklady či sťažnosti obyvateľov. Jedným z cieľov je tiež byť vnímaný ako spoľahlivý partner. Získanie oboch systémov riadenia tiež prehodnotil systém verejného obstarávania.