Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Gymnázium vo Zvolene má ojedinelú učebňu virtuálnej reality

Ilustračné foto. Foto: TASR - Roman Hanc

Virtuálne okuliare, ktoré využíva pedagóg alebo žiak, umožnia na tabuli vidieť ostatým študentom v dvojrozmernom priestore to, čo vidí on ako 3D obraz.

Zvolen 7. novembra (TASR) - Zvolenské Gymnázium Ľudovíta Štúra predstavilo v utorok verejnosti ojedinelú učebňu, ktorá študentom umožní zažiť v prostredí virtuálnej reality hodiny biológie, dejepisu či fyziky.

Nová trieda vznikla v lete, s novým mobiliárom, výsuvnými počítačmi a veľkorozmernou obrazovkou. "Učebňa prinesie možnosť skombinovať bežné vyučovanie s vyučovaním prostredníctvom počítačov a s virtuálnou realitou," uviedla pre TASR riaditeľka školy Ivetta Vidová.

"Ak napríklad učiteľ dejepisu nájde v ponuke softvéru virtuálnej reality historickú bitku, ktorá súvisí s práve preberanou témou, v učebni ju môže žiakom názorne a živo predviesť," priblížila.

Virtuálne okuliare, ktoré využíva pedagóg alebo žiak, umožnia na tabuli vidieť ostatým študentom v dvojrozmernom priestore to, čo vidí on ako 3D obraz.

Podľa Vidovej v tomto školskom roku sa pedagógovia budú postupne učiť pracovať s týmto novým softvérom, tak, aby sa učebňa mohla postupne naplno využívať.

Na zriadenie tejto učebne prispela gymnáziu aj najväčšia drevárska spoločnosť vo Zvolene prostredníctvom svojej nadácie sumou 10.000 eur.

Škola podľa riaditeľky už vlani zmodernizovala s finančnou podporou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR viaceré svoje učebne a vytvorila napríklad aj učebňu s 3D tlačou.