Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Zvolen kúpi pozemok za 1,2 milióna eur, má slúžiť športu

Na archívnej snímke sa ľudia korčuľujú na verejnej ľadovej ploche na Námestí SNP vo Zvolene 19. decembra 2016. Foto: TASR/Branislav Račko

Parcelu o rozlohe zhruba desiatich futbalových ihrísk má získať od majiteľky, ktorá žije v zahraničí.

Zvolen 20. februára (TASR) - Zvolenskí poslanci odsúhlasili na dnešnom mestskom zastupiteľstve kúpu šesťhektárového pozemku v časti Bariny. Parcelu o rozlohe zhruba desiatich futbalových ihrísk má získať od majiteľky, ktorá žije v zahraničí, za 1,2 milióna eur.

"Je to lokalita, ktorá umožní mestu veľký rozvoj z hľadiska vybudovania športových a relaxačných aktivít. Zároveň umožní budovanie parkovísk, ktoré nám už priestor na susednom sídlisku Západ neumožňuje," povedala po rokovaní zastupiteľstva TASR primátorka Lenka Balkovičová.

Zároveň miesto označila ako vhodné aj pre pripravovanú novú plaváreň, o ktorej rozmeroch, umiestnení aj cene vedú už roky spory zástupcovia plaveckých športov v meste, poslanci mesta i jeho vedenie. Podľa nej sa na otázky o budúcej plavárni budú musieť už čoskoro hľadať odpovede.

"Ak sa nájde aj taký výpočet, že uživíme aj 50-metrový bazén, tak v zastupiteľstve asi problém nebude. Skôr sa obávam, aby sme nemali veľké oči a do budúcna si nevybudovali ďalší 'pamätník' podobný doposiaľ nevybudovanej športovej hale pri vysokej škole," upozornila.