Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

ZVOLEN: Na zámok môžu v utorok prísť všetci, ktorí majú radi horory

Zvolenský zámok Foto: TASR

Najmä priaznivcom hororového žánru je učené podujatie s názvom (ne)bojte sa w zámku. Uskutoční sa v utorok 31. marca od 18 h na Zvolenskom zámku a predstaví príbehy najznámejších hororových hrdinov.

Zvolen 30. marca (TASR) - Najmä priaznivcom hororového žánru je učené podujatie s názvom (ne)bojte sa w zámku. Uskutoční sa v utorok 31. marca od 18 h na Zvolenskom zámku a predstaví príbehy najznámejších hororových hrdinov.

Organizátori zo Slovenskej národnej galérie (SNG) pozývajú do Zámockej krypty na filmovú produkciu Upír Nosferatu z roku 1922. Steven Jay Schneider zaradil film medzi 1001 snímok, ktoré musíte vidieť, než zomriete. Napríklad vo Švédsku bol až do roku 1972 zakázaný pre nadmernú hrôzu.

Na zámku sa bude tiež čítať z knihy Brama Stokera Dracula, v svojráznom podaní študentov Filozofickej fakulty UMB Dušana Ambróša a Mareka Čiernika. Román zhltol sedem rokov Stokerovho života. Nápad napísať knihu s nadprirodzeným námetom mu v roku 1885 vnukol Theodore Roosevelt, neskorší prezident USA.