Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Regióny

Program Týždňa česko-slovenskej vzájomnosti má zaujať deti i dospelých

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Hlavným cieľom je zachovať české kultúrne dedičstvo na Slovensku, rozvíjať kultúrne väzby medzi národmi Čechov a Slovákov, ktoré boli v čase spoločného štátu prirodzené.

Zvolen 19. októbra (TASR) - Program určený pre všetky vekové kategórie bude súčasťou ôsmeho ročníka Týždňa česko-slovenskej vzájomnosti, ktorý sa uskutoční v Krajskej knižnici Ľudovíta Štúra (KKĽŠ) vo Zvolen v dňoch 23. až 27. októbra.

"Podujatie si získalo veľkú obľubu medzi širokou verejnosťou. Veľmi pozitívny je jeho vplyv na deti, lebo práve deti sú najviac otvorené novým kultúrnym hodnotám," uvádza knižnica.

Hlavným cieľom je zachovať české kultúrne dedičstvo na Slovensku, rozvíjať kultúrne väzby medzi národmi Čechov a Slovákov, ktoré boli v čase spoločného štátu prirodzené, ale aj obohatiť kultúrny život komunity.

Program obsahuje výstavy českej literatúry, ilustrácií českej umelkyne Sevdy Kovářovej, divadelné predstavenia pre deti, výtvarné a literárne workshopy, hudobno-poetický večer s poéziou básnika Jozefa Leikerta v podaní českých a slovenských divadelných a hudobných umelcov.

Hlavným organizátorom je Banskobystrický samosprávny kraj, Krajská knižnica Ľudovíta Štúra, Bona Fide Praha a Český spolok vo Zvolene. Nad podujatím prevzal záštitu veľvyslanec Českej republiky na Slovensku Rudolf Jindrák.

Podujatia sú realizované s finančnou podporou Fondu na podporu kultúry národnostných menšín.