Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Vo Zvolene osádzajú ďalšie polopodzemné kontajnery

Ilustračné foto Foto: TASR

K piatim polopodzemným kontejnerom, ktoré už viac ako dva roky slúžia obyvateľom v centre Zvolena, pribudne v týchto dňoch ďalších päť.

Zvolen 26. apríla (TASR) - K piatim polopodzemným kontejnerom, ktoré už viac ako dva roky slúžia obyvateľom v centre Zvolena, pribudne v týchto dňoch ďalších päť. Okrúhle kontajnery, ktorých väčšia časť je osadená pod zemou, sú určené na zber skla, papiera, plastov, kovov a zmesového zmiešaného odpadu.

Vybudovali sme vzorové stanovisko na skúšku, aby sme si ho v praxi nechali odskúšať. Ukázalo sa, že kontajnery sú obľúbené a odpad do nich nosia aj obyvatelia, ktorí nebývajú bezprostredne vedľa stojiska. Navyše kvalita triedenia je vyššia,“ hovorí Jozef Pivka zo spoločnosti Marius Pedersen, ktorá kontajnery v roku 2014 v spolupráci s mestom bezplatne vybudovala.

Ďalších päť nových polopodzemných kontajnerov bude už stáť 97.680 eur. Aktuálne ich inštalujú na Štefánikovej ulici, V.P. Tótha, Družstevnej ulici a Kozáčekovej ulici.

Sme radi, že sa nám podarí vybudovať ďalšie stojiská týchto kontajnerov. Ide o modernú a príťažlivú metódu triedenia, ktorá občanov môže opäť motivovať k ďalšiemu triedeniu a Zvolen sa tak svojím prístupom môže priblížiť k západným krajinám,“ hovorí primátorka Lenka Balkovičová.

Nové kontajnery, v ktorých odpad toľko nezapácha a ktoré sú príťažlivé aj navonok, by obyvatelia Zvolena mohli začať využívať už v máji. Mesto v týchto aktivitách plánuje pokračovať aj v budúcnosti.