Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Zvolenčania sa môžu uchádzať o podporu mesta pri skrášľovaní okolia

Ilustračné foto, Zvolen Foto: TASR - Michal Svítok

Mesto verí, že na jeho území žijú kreatívni ľudia, ktorí dokážu svojou prácou motivovať aj druhých. Čím viac sa ich prihlási, tým väčší zmysel bude mať samotná súťaž.

Zvolen 15. februára (TASR) - Súťaž s názvom Krajšie priestory vyhlásilo v týchto dňoch mesto Zvolen. Jej cieľom je dať príležitosť aktívnym Zvolenčanom, ktorí sú všímaví k svojmu okoliu a majú nápady, ako ho urobiť lepším pre život.

Ako pre TASR uviedla hovorkyňa mesta Eva Ježovičová, od 15. februára do 31. marca 2016 môže každý jednotlivec alebo občianske združenie na adresu mesta poslať jasne zadefinovaný projekt, ktorého cieľom je skrášliť konkrétnu verejnú lokalitu. Tri najlepšie projekty získajú od mesta 500 eur. Víťaz bude mať potom dva mesiace na to, aby svoj sen premenil na skutočnosť.

"Čím väčšiemu počtu ľudí bude projekt slúžiť a čím viac ľudí sa zapojí do samotnej realizácie, tým lepšie," hovorí viceprimátor mesta Zvolen Jaroslav Stehlík. V návrhoch projektov treba popísať cieľ, lokalitu projektu a poslať spolu s predbežným rozpočtom jednoduchý náčrt, ako by mal priestor vyzerať.

"Nemá ísť o veľké a drahé projekty, ale také, ktoré vedia Zvolenčania realizovať sami, svojpomocne a jediné, čo potrebujú, sú napríklad financie na materiál," priblížila ďalej súťaž hovorkyňa.

Mesto verí, že na jeho území žijú kreatívni ľudia, ktorí dokážu svojou prácou motivovať aj druhých. Čím viac sa ich prihlási, tým väčší zmysel bude mať samotná súťaž.

Viac informácií a propozície k súťaži nájdu obyvatelia na webovej stránke mesta Zvolen.