Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Zvolenskú plaváreň otvoria skoro po roku od havárie presklených stien

Na snímke aktuálny stav zvolenskej plavárne. Foto: TASR/Jozef Poliak

Predpokladaný termín ukončenia prác sa posunul zhruba do polovicu februára.

Zvolen 4. februára (TASR) - Starú zvolenskú plaváreň, ktorá je nefunkčná od jari 2015 kvôli havarijnému stavu presklenej steny, sprístupnia pre verejnosť v polovici februára. Podľa pôvodného plánu sa síce malo plávať už v januári, postup prác ale komplikuje technický stav plavárne.

"Vzhľadom na to, že ide o staršiu budovu a práce komplikuje samotný technický stav plavárne, predpokladaný termín ukončenia prác sa posunul zhruba do polovicu februára," uviedla pre TASR referentka pre styk s médiami Mestského úradu vo Zvolene Eva Ježovičová. "Aktuálne sa pripravuje natretie bazéna, hotový náter by mal niekoľko nasledujúcich dní po dokončení schnúť. Následne by mala byť plaváreň opäť sprístupnená Zvolenčanom," dodala.

Mestskí poslanci schválili vlani v septembri na havarijnú opravu plavárne 60.000 eur a mesto následne podpísalo aj zmluvu s dodávateľom rekonštrukčných prác. Miera finančných nákladov na rekonštrukciu sa podľa Ježovičovej zatiaľ nemení, je určená zmluvou. "Určité nepredpokladané práce menšieho rozsahu sa v priebehu rekonštrukcie objavili, ale netýkali sa zmluvy a ešte budú vyúčtované," podotkla.

"Prevádzkovateľ o možnom ohrození zdravia informoval mesto až v júli, žiaľ práve v období, kedy nezasadá mestské zastupiteľstvo," uviedol ešte v novembri 2015 pre TASR hovorca Mestského úradu vo Zvolene Martin Svatuška. Oprava tak musela počkať až na poprázdninové zasadanie poslaneckého zboru, navýšenie rozpočtu a jeho schválenie.