Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Zvolenský spevácky zbor oslavuje 135 rokov svojho založenia festivalom

Ilustračná snímka. Foto: Tablet.tv

Oslavy sa uskutočnia od piatku 12. októbra do nedele 14. októbra ako súčasť 10. ročníka Festivalu speváckych zborov, ktorý bude na rôznych miestach vo Zvolene.

Zvolen 11. októbra (TASR) - Jeden z najstarších speváckych zborov na Slovensku - Zvolenský spevácky zbor, oslávi v týchto dňoch 135 rokov od svojho založenia. Oslavy sa uskutočnia od piatku 12. októbra do nedele 14. októbra ako súčasť 10. ročníka Festivalu speváckych zborov, ktorý bude na rôznych miestach vo Zvolene.

Ako sa píše na stránke zboru, v piatok vystúpia hosťovské zbory v kongresovom centre Technickej univerzity (TU) vo Zvolene. Skladba účinkujúcich je pestrá a okrem tradičných zborov ako je PinkHarmony, Štvorlístok, Pěvecké sdružení Vítězslav Novák, sa predstaví Zvolenčanom aj OZVENA - spevácky zbor slovenských učiteliek z Trenčianskych Teplíc, Betacanta - spevácky zbor Zvolen a Ozvena - budapeštiansky slovenský spevácky zbor. V kongresovom centre TU sa uskutoční aj krst knihy vydanej k 135. výročiu vzniku Zvolenského speváckeho zboru.

V sobotu festival pokračuje oslavami 135. výročia vzniku Zvolenského speváckeho zboru v Divadle J.G. Tajovského. Záver bude v nedeľu v Rytierskej sieni na Zvolenskom zámku.